Visa din konst

Många konstnärer drömmer om att en vacker dag få visa upp sin konst på en riktig konstutställning. Men det kan vara svårt att slå igenom som konstnär och få den uppmärksamhet man förtjänar. Särskilt om man förlitar sig på att någon annan ska hitta dig och se din talang. Därför ska du ta saken i egna händer och visa upp din konst på andra sätt. I det här inlägget får du några tips på hur du kan låta fler ta del av din konst utan att ställa ut på ett museum eller ett konstgalleri.

Konst i din inredning

Det finns många sätt att visa din konst på. Ett sätt är att inkludera din konst i din inredning. Om du är fotograf eller håller på med bildkonst på ett eller annat sätt så kan du till exempel visa din konst genom att rama in dem och hänga upp på dina väggar. Det kanske inte är Louvren, men det är ett bra sätt att visa upp din konst på. Förutom att du kan rama in din konst och hänga upp den på väggarna kan du även köpa en tavelhylla och låta din konst stå på display där. Olika sorters hyllor och andra möbler är ett perfekt ställe för dig att visa upp din konst på. Det gäller inte bara bildkonst. I dina hyllor kan du till exempel inreda med dina skulpturer eller keramik. När du inreder med din egna konst får du ett mer personligt och unikt hem och dina gästers blickar kommer snabbt att dras till din konst vilket kan vara ett bra sätt att bryta isen på och du får chansen att berätta om din konst.

Internet

Ett annat bra sätt att visa upp din konst är genom att visa den på internet. Du skulle kunna starta din egna hemsida där du har ett digitalt galleri där du kan visa upp din konst. På din hemsida kan du även ha dina kontaktuppgifter samlade så besökare kan kontakta dig om de har några frågor eller vill skicka beundrarmail till dig.

Men att starta en hemsida kan kännas som ett för stort steg, särskilt med tanke på att det kan kosta en del pengar. Något du kan börja med om du känner dig nyfiken på att testa dina vingar på internet är sociala medier. Det finns ett flertal sociala medier du kan använda dig utav för att sprida din konst. Du kan till exempel starta en egen kanal på youtube där du gör videos på hur du skapar din konst och ger tittaren tips. Du kan också sända live när du skapar din konst.

Det mest populära sättet att dela sin konst på är genom Instagram. Instagram är en mobilapp som används för att dela foton. Du kan starta ett eget konto på Instagram där du visar upp din konst. Förutom att du kan själv visa upp din konst på sociala medier kan du även använda sociala medier till att följa andra konstnärer och på så sätt kan du få daglig inspiration.