Inred med din konst

Många konstnärer drömmer om att en dag få ställa ut sin konst på ett konstmuseum eller på ett galleri. Men fram tills att den drömmen blir sann kan du ställa ut din konst på hemmaplan genom att låta den bli en del av din inredning. När du inreder med din egen konst är chansen stor att dina besökare lägger märke till din konst, vilket kan leda till både försäljning och beundran. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan använda din konst som inredning i ditt hem.

Använd ramar

Om du håller på med någon typ av bildkonst har du stora möjligheter att använda din konst i din inredning. Oavsett om du målar tavlor, skapar illustrationer eller fotograferar kan du använda din konst i din inredning. För att inreda med din bildkonst behöver du köpa en bra ram. Du kan hitta ramar att köpa i butiker som säljer inredning och ramar. För att vara säker på att du väljer rätt ram till din konst måste du välja rätt storlek på ramen. Ramen ska vara i samma storlek som ditt verk. Några andra valmöjligheter du har när det kommer till ramar är färger och material. Några exempel på det är metall, guld, trä, silver, svart och plast. Välj den ram som lyfter ditt konstverk allra bäst och häng upp ditt verk på väggen eller låt det stå lutat mot väggen.

Övrig inredning

Förutom att du kan använda din bildkonst till din inredning kan du använda andra sorters konst till din inredning. Säg att du till exempel skapar figurer med lera. Då kan du använda dina figurer i din inredning genom att låta dem stå i din bokhylla, på bordet, i fönstret eller på något annat ställe i ditt hem som passar bra. Att använda sin egen konst gör att din inredning sticker ut från annan sorts inredning. En annan typ av konst du kan använda i din inredning är olika typer av hantverk. Om du till exempel tycker om att skapa makramé kan du skapa snygga väggdekorationer. Med andra ord spelar det ingen större roll vilken sorts konst du sysslar med, det mesta går att använda i din inredning.