Ställa ut konst

Om du håller på med konst och börjar få ihop en fin samling av alster kan det vara dags att ta ett steg framåt i karriären och lyfta fram din konst för världen. Att ha en lokal där du visar upp din konst är perfekt om du har möjlighet till det. Det är något annat att kunna gå och titta på en fysisk tavla än att göra det på bild. Att ställa ut din konst kan kännas skrämmande men det kan vara det du behöver göra för att få en bra resa på din konstkarriär.

Om du ska inreda ett eget konstgalleri behöver du tänka på att möblera det på ett bra sätt. Ikea-möbler är prisvärda men kanske inte alltid så roliga. För att sätta din egen personliga prägel på dina möbler ska du kolla in Bemz för att förvandla en vanlig Ikea-möbel till din egen. Det är ett bra och prisvärt sätt att snabbt förändra inredningen utan ha behöva köpa nya möbler. Det kräver en hel del arbete att ställa ut din konst i egen regi men det kan också visa på att du är en driven person som vet vad du vill. Förutom en egen lokal kan du ställa ut din konst på olika museer och konstgallerier runt om i Sverige. Om det låter intressant kan du hålla utkik efter annonser där de söker utställare men du kan såklart också kontakta olika aktörer själv.

Ordna vernissage

Att anordna en vernissage brukar vara ett bra sätt att locka folk till en konstutställning. Det kan vara värt att lägga ner lite tid på att planera en sådan. Bjud in alla du känner och försök om du kan att få dit en tidning. Det kan också vara en bra idé att annonsera ut din vernissage i tidningar och sociala medier. På en vernissage brukar det vara vanligt att bjuda på en välkomstdrink och sedan lite snacks eller plockmat. När du ska ställa ut din konst ska du tänka på hur du hänger upp dina verk. Försök att hitta ett släktskap mellan dina alster i form av färg eller tema. Tänk också på i vilken höjd du hänger dina alster. Det är ett vanligt misstag att hänga tavlorna för högt upp.